Deze website maakt gebruik van cookies

In 2019 moet je als automobilist tol gaan betalen als je op de snelweg bent in Duitsland. Het plan dat Duitsland heeft over de tol dit jaar bracht veel weerstand in de Europese Unie. Volgens Duitsland zal hun burgers door de tol die wordt opgeven gecompenseerd worden. Dat zal dan via de lagere wegenbelasting gaan, maar voor de buitenlandse automobilisten geld dit niet. De mensen van de critici vinden dat de EU-burgers op deze manier niet eerlijk wordt behandeld.


Stemming

Er is op maart 2017 door het Duitse parlement ingestemd over de aangepaste plannen. Het parlement van Europa heeft integendeel diezelfde maand gestemd. Ze hebben tegen de invoering van de Duitse wegentrol gestemd. Later besloot de Europese commissie 17 mei 2017 het bekend te maken dat Duitsland de plannen van de tol op te heffen definitief doorgaat. Duitsland heeft nadat ze kritiek van de Europese Commissie hebben gehad hun oorspronkelijke wetsvoorstel zitten aanpassen. Duitse automobilisten worden niet langer gecompenseerd via de wegenbelasting. Nu worden in plaats van zuinige auto`s minder belast en tarieven zijn structuur aangepast. Er gelden wel aangepaste tarieven. Toeristen en buitenlandse pendelaars die gebruik maken van kortstondig wegennet in het land. De kritiek is door de aanpassing niet echter veranderd


Reactie van Nederland en van Duitsland

Nederland en Oostenrijk maken 1 december 2016 bekend dat ze op de Europese rechter gaan stappen als Duitsland zijn tol plan wilt laten doorgaan. Minister Schultz van Haegen zegt dat hij alle wegen zal bewandelen als het moet om de invoering van Duitsland zijn tolvignet tegen te willen houden. ANWB en TLN zijn er ook niet mee eens over de tolheffing die Duitsland wilt en zeggen dat het zeer oneerlijk is.

Ook in Duitsland zijn er mensen die er niet mee eens zijn over de tolheffing en steunen ze het plan daarom niet. Minister-president van Duitsland maakt het ook duidelijk tijdens zijn bezoek bij premier Rutte. Hij verteld dat hij niet blij mee is over de tolheffing en dat buurlanden elkaar niet geld moet afpakken. Door deze aanleiding van alle kritiek die ze hebben gehad ook onder andere van Nederland heeft Duitsland een besluit genomen om alle buitenlandse bestuurders alleen voor de nationale snelwegen tol te betalen.


Duitsland

Onze oost buren zijn eigenlijk best interessant. Het oosten tot het westen staat het helemaal vol van de cultuur in Duitsland. In de richting van noord-zuid nemen de hoogte ook zeer toe. Elke uithoekje of stad heeft daartussen wel zijn charme. De bekendste plekken in Duitsland om naar toe te gaan zijn: de moderne stad Frankfurt, bruisende stad Hamburg en de aantrekkelijke hoofdstad Berlijn. Bezoek ook in Duitsland natuurlijk de bossen, dalen, bergen, heide en het heuvelland. Deze natuurgebieden kan je het best op de voet of op de fiets verkennen. Luister van de plaatselijke bewoners zijn volksverhalen en laat je zelf in het kuurhotel of gasthof verwennen. Je hebt talloze keuzemogelijkheden om in Duitsland elk seizoen wel een plek te hebben om op vakantie te willen gaan. Het is ook zeer dichtbij om te gaan reizen naar je buurland